Jäsenyys

Kuopiolaiset faktorit ja osastojen työnjohtajat perustivat marraskuun 16. päivänä 1936 Kuopion Faktorikerhon Hotelli Kuopiossa. Savo-Karjalan Faktorikerho nimi otettiin käyttöön vuonna 1948. Nimi virallistettiin Savo-Karjalan Faktorit ry:ksi vuonna 1994, josta päätös oli tehty jo vuonna 1978. Nykyään virallinen nimi on Savo-Karjalan Faktorit ja Toimihenkilöt Pro ry.

Yhdistyksen toiminta on perustunut aina koulutukseen, harrastustoimintaan ja jäsenistön hyvinvointiin. Ensimmäiset koulutuspäivät pidettiin jo vuonna 1937 ja ovat jatkuneet aina tähän päivään saakka. Vuosittainen koulutustapahtuma on pidetty vuosittain eri paikkakunnilla. Koulutustapahtumiin on osallistunut runsain joukoin jäsenistöämme koulutusaiheiden vaihdellessa tekniikasta henkiseen hyvinvointiin.

Taloudellinen tilanne on ollut viimeiset vuosikymmenet vakaa, jonka aikana on myyty Juuso Koistisen markalla myymä Rautalammen tontti ja hankittu lomaosuus Nipashonka 14:sta Tahkovuorelta. Lisäksi osastomme toiminta on ollut vilkasta kevät- ja syysretkillä, jotka pidetään pilkki- ja puolukkaretkinä, sekä järjestämme erilaisia viikonlopun kestäviä koulutustapahtumia ainakin kerran vuodessa.

Vapaa-ajan harrasteina ovat olleet keilailu ja pilkkiminen. Nämä harrasteet ovat vieneet jäsenistömme liittotasolla tapahtuviin mestaruuskilpailuihin, joihin osallistuminen on ollut vilkasta.

Jäsenistömme on aktiivisesti kehittänyt toimintaa eri paikkakunnilla vuosien varrella.

Faktoriliiton ja MDU:n hallituksessa olemme olleet aktiivisesti mukana.

Jäsenalueenamme on Kajaani, Iisalmi, Pieksämäki, Varkaus, Joensuu, Mikkeli ja Kuopio.

Jäsenmäärämme on tällä hetkellä 135 jäsentä.

Täytettyämme 60, 70 ja 80 vuotta teimme historiajulkaisun kaikkina vuosikymmeninä.

Metsurintie 2 C 29, 70820 KUOPIO