Savo-Karjalan Faktorit ja Toimihenkilöt Pro ry toimintaan kuuluu viestintäalalla toimihenkilöiden jäsenetujen ajaminen. Jäseniä yhdistyksessä on nykyään noin 190, kun Etelä-Savon Faktorit liittyivät Savo-Karjalan Faktorit ja Toimihenkilöt Pro ry:hyn marraskuussa 2015. Asiakkaita ovat viestintäalan yritykset.

Kuopiolaiset faktorit ja osastojen työnjohtajat perustivat marraskuun 16. päivänä 1936 Kuopion Faktorikerhon Hotelli Kuopiossa. Savo-Karjalan Faktorikerho nimi otettiin käyttöön vuonna 1948. Nimi virallistettiin Savo-Karjalan Faktorit ry:ksi vuonna 1994, josta päätös oli tehty jo vuonna 1978.

Taloudellinen tilanne on ollut viimeiset vuosikymmenet vakaa, jonka aikana on myyty Juuso Koistisen markalla myymä Rautalammen tontti ja hankittu lomaosuus Nipashonka 14:sta Tahkovuorelta.

Osastomme toiminta on ollut vilkasta, järjestämme kevät- ja syysretkiä, jotka pääsääntöisesti pidettiin aiemmin Lentuan Niska-ahossa pilkki- ja puolukkaretkinä, nykyään vaihtuvissa paikoissa Tuusniemellä, Kuhmossa, Siilinjärvellä ym.

Vapaa-ajan harrasteina ovat olleet keilailu ja pilkkiminen. Nämä harrasteet ovat vieneet jäsenistömme liittotasolla tapahtuviin mestaruuskilpailuihin, joihin osallistuminen on ollut vilkasta.

Myös viimevuosina olemme tehneet yhteisiä matkoja Drupaan, Pitkärantaan, Sortavalaan, Viroon ja Pietariin. Sortavalan matkalla tutustuimme Valamon luostariin ja Virossa kiersimme kartanoita ja muita nähtävyyksiä. Pietarin matkalla kävimme yritysvierailulla kirjapainossa. Harrastamme vuosittain kotimaan matkailua myös, monesti yhdessä MDU:n kanssa.

Vuosikokous 2020 pidettiin Kuopiossa lauantaina 25.1.2020.

 

*******************************************************************************************************************************************************************

Ilmoitathan osoitteenmuutoksesi suoraan timo.valtonen@grano.fi tai jollekin yhdistyksen toimihenkilölle.
Laita myös sähköpostia/txt tms. Timolle jos haluat jatkossa jäsenkirjeet suoraan sähköpostiisi.

Voit selata SKF-lomamökkien vapaita viikkoja nyt myös sähköisesti kohdasta "Lomapaikat".

Metsurintie 2 C 29, 70820 KUOPIO